Constructie tekening

Als u gaat bouwen of verbouwen zult u vaak een vergunning aan moeten vragen. Bij het aanvragen van de vergunning zal de gemeente verschillende tekeningen en berekeningen van u vragen. Alleen op die manier kan de gemeente controleren of de te bouwen constructie aan de wettelijke eisen voldoet en of de constructie veilig is.

Bij het aanvragen van de vergunning heeft u een constructietekening nodig. Dit is een detailtekening die de draagstructuren van een object aangeeft. Deze tekening wordt gemaakt aan de hand van de constructieberekening.

In de constructieberekening worden alle dragende constructies binnen het bouwproject berekend en gecontroleerd op sterkte en vervorming. In de constructietekening worden alle berekeningen verwerkt. Uit de tekening moet de stabiliteit van het gebouw blijken. In de constructietekening worden dan ook de balklaag richting, de vloer overspanning, het funderingsplan, de verdiepingsvloeren en/of het kapplan getekend.

Het maken van een constructie tekening is niet eenvoudig. Wij helpen u er daarom graag mee. Onze constructeurs kunnen eenvoudig een constructie tekening voor u maken, zodat u snel naar de gemeente kunt om een vergunning aan te vragen en te beginnen met het bouwen of verbouwen.

Nu een constructietekening aanvragen? Vul uw contactgegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.